Söylenti: Playstation 4 NEO ile İlgili Detaylar Sızdı

Alkan Adakaner

    Uzun süredir Sony'nin yeni bir Playstation 4 sürümü üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Playstation 4K olarak da adlandırılan bu konsolun resmi adı Giantbomb'ın kaynaklarına göre Playstation NEO olacak.
 
   Playstation 4 NEO standart sürüme göre daha iyi grafikler sunacak bir konsol olarak karşımıza çıkacak. Açıklamalara göre Playstation 4 NEO'un işlemcisi 2.1 ghz'lık 8 çekirdekli Jaguar olacak. Ekran kartının ise 36 işlem birimine sahip olacağı ve 911 mhz hızında çalışacağı belirtilirken yine 8 GB'lık GDDR5 belleğe sahip olacağı ve saniyede 218 GB'lık veri transferi yapabileceği belirtiliyor.
 
    Standart Playstation 4 ise 1.6 ghz hızında çalışan 8 çekirdekli Jaguar işlemciye sahipken, 8 GB'lık GDDR5 ekran kartı 176 GB'lık veri transferi yapabiliyordu. Ayrıca ekran kartı 18 işlem birimine sahipti ve 800 mhz hızında çalışıyordu.)
 
    Sony standart Playstation 4 ile Playstation 4 NEO için çıkacak oyunların aynı olacağını garanti ediyormuş. Yani Playstation 4 NEO'ya özel oyun çıkarmak mümkün olmayacak. Firmalar oyunları hem standart PS4, hem de NEO için uygun olarak piyasaya çıkaracaklar. Doğal olarak NEO sürümüne sahip olanlar oyunları daha iyi grafiklerle oynama şansı elde edecekler. Yani bir bakıma "Medium ve High" ayarlar gibi olacak. Ayrıca Playstation 4 NEO'da oyunların co-op destek sayısının daha fazla olabileceği belirtiliyor.
 
   Açıklamalara göre geliştirici firmalar Ekim ayından itibaren oyunlarına Standart Playstation 4 ve Playstation 4 NEO desteğini ekleyebilecekler. Buna karşın Playstation 4 NEO'nun çıkışı yine de 2017 yılına sarkabilir.