Türkiye'nin İlk Oyun Müzikleri Orkestrası Echoasis'i Yakından Tanıyın

Alkan Adakaner


 
    İstanbul merkezli Echoasis Oyun Müzikleri Orkestrası, dünya çapında gittikçe daha geniş kitleler tarafından ilgi gören video oyunu müziği performansının Türkiye’deki temsilcisi. Oyun müziklerini klasik tarzda yorumlayan genç bir oda orkestrası olan Echoasis, 30 kişilik kadrosu ile kendi özgün düzenlemelerini icra ediyor.
 
    2013’te kurulan ve bu zamandan beri çalışmalarını sürdüren orkestra, repertuvarında çeşitli platformlardan, hem retro hem de modern oyunların temalarına yer veriyor. Şimdiye kadar verdikleri 9 konserde dinleyicisiyle buluşmuş olan Echoasis, bahar mevsiminde başlayacak yeni dönemi boyunca da konserler vermeye devam edecek.
 
    Orkestra, içinde World of Warcraft, The Elder Scrolls, Fallout, Journey, The Legend of Zelda ve Gothic serilerinden temaların da bulunduğu repertuvarına yeni dönemde Starcraft, Heroes of Might and Magic ve Pillars of Eternity temaları da eklemeye hazırlanıyor.
 
     Dahası, ilgilenenler için Echoasis bu ay düzenleyeceği seçmelerde yeni üyelerini karşılayacak. Orkestraya katılmak isteyenler için ayrıntılı bilgi, orkestranın web sitesinde bulunuyor: www.echoasis.com
Orkestrayla resmi web sitesindeki "bize ulaşın" sekmesinden iletişim kurabilirsiniz.

    Aşağıdaki videoda Echoasis'in World of Warcraft - Legends of Azeroth canlı performansına ait bir video bulabilirsiniz. Ayrıca orkestra'nın youtube kanalını buradan takip edebilir ve diğer canlı performanslarını izleyebilirsiniz.