PlayStation 4 Satışları 35.9 Milyonu Geride Bıraktı!

Ömür Gencer


      Sık sık satış rakamlarıyla gündeme gelen PlayStation 4'ün yeni satış rakamları açıklandı. Sony, konsolun noel dönemi yani tatil dönemi boyunca toplamda 5.7 milyon adet sattığını duyurdu.
 
       Bu yeni rakamla birlikte PlayStation 4, 3 Ocak 2016 tarihi itibariyle toplamda 35.9 milyon adet satmış oluyor. Tatil dönemi boyunca PlayStation 4 oyunlarının satışı da gayet iyiydi. Belirtilene göre bu süre içinde 35 milyon PS4 oyunu satıldı. Bu rakama hem perakende hem de PS Store üzerinden yapılan satışlar dahil. Sony ne yazık ki en çok satan PS4 oyununu paylaşmadı.
 
       Son olarak Sony, PS+'a üye olan oyuncu sayısının geçen senenin tatil dönemine göre %60 daha fazla olduğunu dile getirdi. Firma tarafından yayınlanan resmi basın açıklamasında Andrew House şu sözlere yer verdi:
 
      "Pek çok oyunun tatil dönemi boyunca en iyi oyun yeri olarak PlayStation 4'ü seçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. PS4 topluluğu hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yenilikçi eğlence deneyimleri sunma yolumuzda kararlıyız ve bu yıl gelecek Uncharted 4: A Thief’s End, New Hot Shots Golf ve The Last Guardian gibi üçüncü parti geliştiricilerin ve SCE Stüdyolarının imzasını taşıyan oyunları oyuncularla buluşturmayı büyük sabırsızlıkla bekliyoruz."