Take Two, 2K ve Rockstar Games'e Senelik Oyun Çıkarması İçin Baskı Yapmıyor

Samet Konuksal


    Elinde Rockstar Games ve 2K Games gibi oyun sektörü için oldukça önemli firmalara sahip olsa da Take Two finansal açıdan diğer devler EA ve Activision'a nazaran çok da iyi şeyler başaramıyor. Evet, GTA V ilk başta para basarcasına satmış olabilir ancak firmanın finansal raporları en son yavaş yavaş kâr seviyesine girmeye başladı. Bunun altında tabii ki Take Two firmalarından az sayıda oyun görmemizden kaynaklanıyor.
 
    Şöyle bir bilgi vermek gerekirse Take Two bu senenin ikinci çeyreğinde 243 milyon dolar kaybetmiş, üçüncü çeyreğinde ise anca 32.7 milyon dolarlık kâr seviyesine çıkabilmişti. Bu durum yatırımcıları rahatsız ederken firmaya olan 'daha fazla oyun' baskısı da sürüyor. Ancak Take Two'nun CEO'su çok oyunu değil, kaliteli oyunu tercih ediyor.
 
    Bir röportajda konuşan Strauss Zelnick, "Piyasadaki yatırımcılarımız, 'Neden senelik olarak büyük oyunlar çıkarmıyorsunuz?' diye sürekli soruyor. Spor serilerimizin haricinde böyle bir şeyi tercih etmiyoruz. Böylelikle yüksek seviyede beklenti ve istek elde etmiş oluyoruz. Bir diğer yandan da bizim asıl amacımız oyun piyasasına kaliteli projeler sunmak. Bu durum uzun bir süre gerektirdiğinden dolayı senelik olarak oyun çıkaramıyorsunuz." sözlerine yer verdi. 
 
    Firmanın elindeki markalara şöyle bir baktığımızda Borderlands, BioShock, Grand Theft Auto, Red Dead Redemption ve Max Payne gibi oyun dünyasının devleri bulunuyor. Bu serilerden her sene bir oyun görmek tabii ki firma kasasını dolduracaktır ancak Take Two bu konuda baskı yapmamayı tercih ediyor.