"Xbox, Microsoft'un Temelinde Büyük Önem Taşıyor"

Samet Konuksal


    Microsoft'un Windows 10'la beraber Xbox One'ı biraz daha PC yönüne kaydırması önceden gelen açıklamalar ve söylentilerle birleşince durum hem Xbox oyuncularını, hem de yatırımcılarını endişelendirmişti. Son dönemde bazı olumlu açıklamalarla karşımıza çıkan Microsoft cephesinden yeni bir açıklama daha geldi.
 
    Firmanın finansal işlerden sorumlu ismi Amy Hood yaptığı açıklamalarda "Xbox, Microsoft'un temelinde büyük bir önem arz ediyor." cümlesine yer verdi. Hood, "Xbox Microsoft'a bağlı kalmaya devam edecek. Son iki senede Xbox cephesinde yaptığımız yeni geliştirmeler ve deneyler insanları endişelendirmemeli." sözlerini söyledi. 
 
    Xbox One'ın Windows 10 temellerine oturtulmasıyla iligli Amy Hood, "Microsoft olarak hem PC'leri, hem akıllı telefonları ve hem de konsolları tek bir Windows ekosistemine oturtmamızı başarılı bir hamle olarak görüyorum. Oyun değeri açısından da bu, Windows üzerinde çalışan geliştiricilere büyük bir kolaylık sağlıyor. Oyun sektörü Microsoft'un bir parçası. Xbox markası da bu sektörde hâla çok güçlü." eklemelerini yaptı.