Konami'de Hideo Kojima Dönemi Resmi Olarak Sona Erdi

Samet Konuksal


    Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in çıkış döneminde Konami ile büyük sorunlar yaşasa da firmanın eline oldukça kâr getiren bir iş sunan Hideo Kojima, oyun dünyasında bir dönemi resmi olarak noktaladı. Gelen raporlara göre Kojima, geçtiğimiz haftalarda Konami'den resmi olarak ayrıldı.
 
    New Yorker'ın raporuna göre Hideo Kojima, 9 Ekim tarihinde Konami ve Kojima Productions'taki son iş gününü geçirdi. Belirtilenlere göre Kojima'nın Konami ile Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in çıkışından itibaren Aralık ayına kadar firmayla rekabet etmemesi açısından özel bir anlaşması bulunuyor. Yani önümüzdeki Aralık ayına kadar Kojima farklı bir firmada veya projede çalışmaya başlayamayacak.
 
    Bu senenin başında Kojima'nın açıklamalarında The Phantom Pain'in son oyunu olacağını okumuştuk. Kojima benzer açıklamaları sıkça yaptığı için durum pek inandırıcı gelmemişti ancak daha sonradan Konami yetkililerinin Hideo Kojima'nın mail adresine, telefonuna ve internet erişime bazı kısıtlamalar getirdiğini öğrenince iş ciddiye binmişti. İşin ciddileşmesinin ardından The Phantom Pain'in kutularından Hideo Kojima ismi kaldırılmış, Kojima'nın bir diğer projesi Silent Hills de iptal edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise sadece 1986'dan beri Konami'de çalışan Kojima için değil, bütün bir oyun dünyası için bir dönemin sonuna gelindi.