Rise of the Tomb Raider'daki Mikro-Ödeme Sistemi Nasıl Çalışacak?

Ömür Gencer


       Son dönemlerde mobil oyunların yanında AAA bütçeli oyunlarda da görmeye başladığımız mikro-ödeme sistemi Rise of the Tomb Raider'da da yer alacak. Yayınlanan son açıklamayla beraber bu sistemin oyunda nasıl kullanılacağı detaylandırıldı.
 
       Oyunda belirli ücretlerle satılacak Expedition kartları olacak. Bu kartlar yeni kostümler veya "koca kafa modu" gibi oynanışı etkilemeyecek içerikler açarken aynı zamanda daha iyi zırh veya yeni perkler gibi oynanışı etkileyen içerikler de açacak. Örneğin bir kart mermilere daha fazla dirençli olmanızı sağlarken bir başka kart kaynak kullanmadan kendinize bandaj sarmanızı sağlayacak.
 
       Bunların yanında bu kartları kullanarak oyunun belli bölümlerini biraz farklılaştırabileceğiz. Örneğin kartları kullanarak o bölümdeki düşmanları daha güçlü bir hale getirebilecek veya bölüme ek bir yan görev koyabileceğiz. 
 
      
      Expedition kartları, oyun boyunca kazanılan puanlarla satın alınabilirken gerçek parayla da satın alınabilecek. Bu kartlar arasında bazılarının sadece bir kez bazılarının ise tekrar tekrar kullanılabileceğini belirtelim. Oyun Kasım ayında çıkışını yaptığında toplamda 300 kart oyunculara sunulmuş olacak. Takip eden dört ayda ise daha fazla kart oyuna eklenecek.
 
      Rise of the Tomb Raider Xbox 360 ve Xbox One için 10 Kasım'da çıkışını yapacak. Bahsettiğimiz sistem hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.