Cliff Bleszinski, LawBreakers'ın Free-to-Play Modelini Savunuyor

Tunahan Başol


     Gears of War serisi ile birlikte oyun dünyasının en önemli geliştiricilerinden bir tanesi haline gelen Cliff Bleszinski'nin yeni oyunu her ne kadar oyuncuları heyecanlandırsa da, oynaması ücretsiz olacağı ve Nexon tarafından dağıtılacağı için şüpheye düşürmüyor değil. Ancak Bleszinski, LawBreakers'da kullanacakları modelin oyuncuları üzmeyeceğini söylüyor.
 
     Nexon ile birlikte hala nasıl bir sistem kullanacakları konusunda çalıştıklarını söyleyen Bleszinski, oynaması ücretsiz oyunların iyi bir itibara sahip olmadığını bildiğini ancak her oyunun bir olmadığını söylüyor. LawBreakers'da kullanılacak olan free-top-play sisteminin oyuncuları üzmeyecek, iyi bir yolla hazırlandığı belirtiliyor.
 
"Hala para kazanma modeli üzerinde düşünüyoruz. Olumlu yaklaşmaya çalışıyoruz. Çekirdek oyuncuların free-to-play dendiğinde yüzlerinin ekşidiğini biliyoruz. Kötü bir itibarı var ve bunu anlıyorum. Henüz tam fikir sahibi değiliz, belki 20$'a erken erişim sürümü satarız ve oyun çıktığında 20$ veren oyunculara özel hediyeler veririz."