Fallout 4 İzometrik Bakış Açısında Sahip Olsaydı Nasıl Olurdu Dersiniz?

Ömür Gencer

Fallout 2'den bir ekran görüntüsü.


       Bildiğiniz gibi Fallout serisi Bethesda'nın olmadan önce seri tamamen farklı bir bakış açısına sahipti. Fallout 1, 2 ve Tactics; Fallout 3, New Vegas ve 4'ün aksine izometrik bir kamera açısındalar. Peki Bethesda seriyi aynı kamera açısıyla geliştirmeye devam etseydi ve Fallout 4, izometrik bir bakış açısıyla karşımıza çıksaydı nasıl olurdu sizce?
 
      Bilim kurgu oyunu STASIS'in yapımcısı hazırladığı görsellerle bu soruya yanıt veriyor. İlk Fallout oyunlarından esinlenilerek hazırlanan bu görseller izometrik kamera açısına sahip yeni nesil bir Fallout oyununun nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Görsellerde kullanılan arayüz, eski Fallout hayranlarına nostalji yaşatacaktır. 
 
       Yapımcının bu görselleri, 31 Ağustos'ta çıkış yapan STASIS'i tanıtmak için paylaştığını belirtelim. STASIS; Sanitarium, Alien ve Event Horizon gibi yapımlardan esinlenilerek geliştirilen, izometrik bakış açısına sahip bir bilim kurgu oyunu. STASIS'in Steam sayfasına buradan, bahsettiğimiz Fallout 4 görsellerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.