Quantum Break, Crackdown 3 ve Scalebound İçin PC Sinyali Verildi!

Samet Konuksal


    Son dönemde Windows 10'un çıkışıyla beraber Microsoft, PC için Halo Wars 2 ve Gears of War: Ultimate Edition gibi oyun duyurularını da yapmıştı. Peki Microsoft kanadının en çok beklenen oyunlarından Quantum Break veya Scalebound gibi oyunlar neden PC'ye de duyurulmadı?
 
    Konuyla ilgili konuşan Phil Spencer, "Açık konuşmam gerekirse Crackdown 3, Scalebound ve Quantum Break gibi oyunların yapım süreci, benim Xbox'ın başına geçmemden sonra planladığımız Windows'a da yoğunlaşma fikrini ortaya koymadan önce başlamıştı. Bu oyunların yapımcılarına yapım sürecinin ortasında gidip bir platform daha eklemelerini söylersek ortaya çıkan sonuç oyun için kötü olur. Şu an yapımcılar kendi yolunu çizdiler ve ilerliyorlar. Bu oyunlar asla Windows'a gelmeyecek diye bir şey yok ancak şu an için çizilen yolu bitirmelerini beklemeliyiz. Mesela Halo Wars 2 projesinin başından beri ekiple iletişim halindeydim ve çizilen yolun nasıl olması gerektiğini içeriye PC'yi de katarak yapımcılara söyledim." açıklamalarını yaptı.
 
    Önümüzdeki dönemde PC'de daha fazla Microsoft oyunu görebileceğimizi belirten Phil Spencer, "Hedeflerim arasında Microsoft tarafından gelen güzel PC oyunlarını ortaya koymak var. Mesela daha önce konsola çıkan ve PC'de iyi işler yapabilecek projeler var. Tabii bir tarafta da PC'ye uyum sağlayamayacak konsol projelerimiz var. Dolayısıyla Xbox'ta olan her şey PC'de de olacak gibi bir şey söylemiyorum ancak Windows'a sunduğumuz oyun portfolyosunu genişletmek istiyorum." sözlerine yer verdi.