İptal Edilmiş Jak and Daxter Oyununa Ait Konsept Tasarımlar Ortaya Çıktı

Ömür Gencer


        Jak and Daxter serisi PlayStation kullanıcılarının unutamadığı yapımlar arasında yer alır. Serinin iptal edilmiş dördüncü oyununa ait konsept tasarımlar ortaya çıktı.
 
       Activison, EA ve Naughty Dog için konsept tasarımlar çizen firma Scribble Pad Studios Jak and Daxter 4 için hazırlanmış olan çizimleri resmi sitesi üzerinden paylaştı. Yayınlanan görsellere baktığımızda Jak and Daxter 4'ün serinin diğer oyunlarına nazaran oldukça gerçekçi tasarlanan bir dünyaya sahip olduğunu görebiliriz.
 
       2012 yılında Naughty Dog, The Last of Us üzerinde çalışmaya başlamadan önce PlayStation 3 için serinin dördüncü oyununu çıkarmayı düşündüklerini dile getiriyor. Daha sonra bu oyun oyuncuların beklediği türden olmayacağı gerekçesiyle askıya alınmış. Firma son olarak yeni bir Jak and Daxter oyunu fikrinin masadan kaldırılmadığını ancak The Last of Us gibi oyunların geliştirilmesinin öncelikli olduğunu belirtmişti.
 
       Bahsettiğimiz bu dördüncü Jak and Daxter oyununa ait şimdiye kadar çıkmış tüm konsept tasarımları aşağıdan görebilirsiniz.