No Man's Sky'in Evreni Hakkında Yeni Detayar

Ömür Gencer


      Hello Games'in geliştiriciliğini üstlendiği No Man's Sky bildiğiniz gibi içereceği neredeyse sonsuz sayıdaki gezegenleri ve hiç bitmeyeceği söylenen keşfedilecek alanlarıyla övülüyor. Yapımcı ekibin başı Sean Murray, IGN'e verdiği röportajda oyun hakkında yeni detaylara yer verdi.
 
      Belirtilene göre oyunda sadece gezegenler değil aynı zamanda yıldızlar da çeşitlilik bakımından çok olacak. Bu yıldızlardan bazıları ise keşfetmesi oldukça zor olacak. Sean Murray oyundaki yıldız sistemi hakkında şunları söylüyor: "Farklı türde yıldız çeşitlerimiz var. Bunlardan bazıları oldukça nadir. Oyun boyunca bu nadir yıldızların belirli imkanlar sunduğunu fark edeceksiniz. Yayınlanan videolarda galaktik haritada ilerledikçe farklı tipte, boyutta, renkte ve en ilginci farklı oluşumlarda yıldızlar görebilirsiniz." 
 
       Yıldızların yanında Murray, Süpernova ve kara deliklerden bahsetti. Yapımcı No Man's Sky'ın simülasyon oyunu olmasını istemediklerini şu sözlerle ifade etti: "Kendimize koyduğumuz ilk kural bunun önce bir oyun olması, simülasyon değil. Uzay eğlenceli olmalı ve uzayda bulunan her şey eğlenceli oyun imkanları sunmalı. Örneğin kara delikler gerçekten güzel bir oynanış elementi olabilirken süpernovalar o kadar da değil."

        No Man's Sky'da göreceğimiz bir diğer oynanış elementi ise bazı doğal olaylar. Yine oyunun simülasyon türüne kaymayacağını dile getiren Murray No Man's Sky'da yağmur, kum fırtınası, kar, kar fırtınası, fırtınalar ve buna benzer bazı çeşitli şeylerin oyunda yer alacağını belirtti.
 
       Son olarak ise Murray, oyunda karşılaşacağımız birlikler (faction) hakkında konuştu: " Oyundaki birlike yardım ederseniz sizinle arkadaş olacaklar. Belki karşı birliğin veya korsanların saldırısına karşı savunarak onlara yardım edebilirsiniz. Buna karşılık olarak siz saldırı altındayken de sizlere yardım edecekler veya onların gözünde tüccar olarak bir önceliğiniz olacak."
 
        No Man's Sky, PlayStation 4 ve PC'ye aynı anda çıkışını bu yıl içinde yapacak. Oyun hakkında yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.