Angry Birds 2 Pek Çok Yenilikle Mobil Platformlara Çıkışını Yaptı

Ömür Gencer


       Angry Birds serisinin yeni oyunu Angry Birds 2, bugün iOS ve Android cihazlar için çıkışını yaptı. Oynanış bakımından aynı kalan yapımda gerek görsellik olarak, gerekse de satış stratejisi olarak bazı değişiklikler yer alıyor.
 
       Önceki Angry Birds oyunlarına nazaran Angry Birds 2'nin sadece oynaması ücretsiz sürümü yer alıyor. Serinin önceki oyunları bildiğiniz gibi reklam içeren-ücretsiz ve reklam içermeyen-belli bir fiyat karşılığında satılan üzere iki farklı sürümle çıkış yapıyordu. Oyunda oyuniçi ödeme sistemi tabii ki de yer alıyor.
 
       Gözümüze çarpan bir başka değişiklikse seçeceğimiz kuşların kart halinde olması. Oyunu oynadıkça kartlarınız azalıyor. Yeni kartlar kazanmak için bekleyebilir veya ödeme yaparak yeni kartlar satın alabilirsiniz. Ayrıca artık bir bölümde iki farklı mücadele bizleri bekliyor. Yani bir bölüme girdiğimizde önce bir yapıdaki domuzları vurmaya çalışıyoruz. Daha sonra aynı bölüm içinde başka bir yapıya geçiyoruz. Oyunda her ne kadar çok yıkım yapabilirseniz o kadar çok kart ve puan kazanıyorsunuz. Bu da demek oluyor ki iyi oynadığınız takdirde kartlarınız hiç bitmiyor.
 
     Son olarak Angry Birds 2'de yepyeni bir bölüm sonu canavarı sisteminin bizleri beklediğini belirtelim. Yüzlerce bölüm içeren yapım gün geçtikçe içerik olarak daha da zenginleşecek. Oyunun Google Play sayfasına buradan App Store sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.