PSN ve Xbox Live'ı Çökerten Hacker'a Yüklü Miktarda Para Cezası

Ömür Gencer


      Geçtiğimiz yıl Aralık ayında PlayStation Network ve Xbox Live'a DDOS saldırısı düzenlenmişti. Bu ve benzer saldırıları gerçekleştiren Lizard Squad ekibinin Finlandiyalı üyesi Julius Kivimaki'nin dava sonuçları açıklandı.
 
      17 yaşındaki hacker The Daily Dot'un belirttiğine göre 50,700 euroluk para cezasına ve 2 yıllık tecil edilmiş cezaya çarptırıldı. Bunun yanında mahkeme tarafından Kivimaki'nin "siber suçlarla savaşması zorunlu tutuldu."
 
       Hapis yatmaktan kurtulan Kivimaki, Xbox Live ve PlayStation Network'e DDOS saldırıları düzenlemişti. Bu saldırı sonrası Xbox One ve Xbox 360 kullanıcıları 24 saate yakın bir süreliğine online oyun oynayamadı ve konsolun online özelliklerini kullanamadı. PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation Vita sahipleri ise yine 24 saatliğine sisteme giriş yapamadı, online oyun oynayamadı ve bir kaç günlüğüne yeni hesap açamadı.
 
       Kivakami, bu yılın başlarında Sky Net'e verdiği bir röportajda yapılan bu saldırıların sebebinin PlayStation Network ve Xbox Live'ın düşük güveliğine dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.