"Warner Bros. Batman: Arkham Knight'ın PC Sorunlarını Aylar Öncesinden Biliyordu"

Samet Konuksal


    İsmini paylaşmak istemeyen ancak güvenilirliği site yetkileri tarafınca onaylanan Batman: Arkham Knight'ı test eden kişilerden birisi Kotaku'ya konuştu. Kendisinin yaptığı açıklamlara göre aslında Warner Bros, Batman: Arkham Knight'ın PC sürümündeki sorunları aylar öncesinden biliyordu.
 
    Sitede yer alan açıklamalara göre Batman: Arkham Knight'ın kalite testlerini yapan ekipten kişi, "Warner Bros.'un oyunun bu derece kötü olduğunu bilmiyormuş gibi davranmasını komik buluyorum. Oyunun PC sürümündeki test dönemi geçeli neredeyse bir yıl oldu ve bize test ettirilen sürümde gördüğümüz sorunlar aynen hiç değiştirilmeden duruyor." sözlerine yer veriyor.
 
    Yapılan açıklamalarda oyunun ertelemelerinin konsol adına yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili Kotaku'nun haberinde, "Oyunu konsollarda çalışır hale gelmesi aylar sürmüştü. Rocksteady'nin defalarca erteleme nedeni de buydu. Bu süre içerisinde defalarca PC'deki sorunları rapor ettik. Herkes oyundaki frame sorunları, doku problemleri ve çökmelerin farkındaydı." sözleri yerini aldı.  
 
    Bildiğiniz gibi Batman: Arkham Knight'ın PC sürümünde yaşanan sorunlar Warner Bros'un oyunu satıştan çekmesine neden olmuştu. Şimdi ise Rocksteady'nin oyunu düzeltmek için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.