Capcom Remastered Oyunlara Artık Daha Çok Önem Verecek

Ömür Gencer


       "Remastered" yani eski oyunların grafiksel olarak elden geçirilip, bazı yeni içeriklerle tekrar oyunculara sunulması son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan bir durum. Capcom, yayınladığı açıklamayla firmanın HD remastered oyunlara yoğunlaşacağını dile getirdi.
 
       Soru-cevap etkinliğinde yapılan açıklamalarda şu sözler dile getirildi: "Büyük sükse yapmış oyunlarımızın HD Remaster sürümleri önemli iş alanlarımızdan birisi olacak." Firma remastered oyunların kutulu olarak satılmasının tüm bölgelerde mümkün olmayacağından yoğun bir şekilde dijital satışa odaklanacağını belirtiyor.
 
      Capcom dijital satışların büyüklüğünü şu cümlelerle örneklendiriyor: "Örneğin geçtiğimiz finansal yılda Resident Evil'ın uzak bölgelerdeki dijital satış rakamı beklenenden çok daha yüksekti. Dijital satışların büyümesi bizlere herhangi bir risk teşkil etmemekle birlikte oyunculara daha fazla seçenek sunuyor. Biz bu durumu oyunlarımızdan keyif alacak daha fazla oyuncuya ulaşma fırsatı olarak değerlendiriyoruz."
 
       Bakalım Capcom önümüzdeki dönemlerde hangi oyunun remastered sürümüyle karşımıza çıkacak? Sizin yenilenmiş olarak tekrar piyasaya çıkmasını istediğiniz eski Capcom oyunları neler?