"Keşke Birisi Konami'nin Silent Hills Fikrini Değiştirebilse"

Samet Konuksal


    P.T. demosuyla beraber birçok oyuncuyu ana oyun hakkında heyecanlandıran Silent Hills, geçtiğimiz haftalarda Konami tarafından iptal edilmişti. Yönetmenliğini Hideo Kojima ile Guillermo Del Toro ikilisinin yaptığı oyun hakkında Del Toro bazı açıklamalarda bulundu.
 
    Gelen ani iptal kararının kendisini de üzdüğünü belirten Guillermo Del Toro, "Kojima ve benim aramdaki uyum, toplantılar, arkadaşlık çok güzel bir şekilde gelişiyordu. Neler yapacağımız konusunda anlaşmaya varmıştık. Oyunda her şeyden önce atmosfere odaklanacaktık. Elimizdeki teknolojiyi, korkutucu bir atmosfer oluşturmak için olabildiğince güzel bir şekilde kullanma hedefimiz vardı. Silent Hill'i güzel yapan şey, o atmosferin içinde sahip olduğu kırılma anlarıdır." sözlerini söyledi.
 
    Del Toro, "Keşke birisi Konami'nin Silent Hills fikrini değiştirebilse ve yeniden projeye dönebilsek. Projeyle ilgili Norman Reedus da, ben de, Hideo Kojima da çok mutluyduk. İnternette bir imza kampanyasının yürütüldüğünü biliyorum. Buraya ben de imzamı atmak isterim. Keşke bu kampanyayı dikkate alsalar." açıklamalarıyla beraber aslında bu proje için ne kadar hevesli olduğunu da ortaya koymuş oldu.