İddia: PSN'de Bir Oyuncunun Hesabı Hacklendi ve 600 Dolarlık Harcama Yapıldı

Alkan Adakaner


     Playstation Network'te uzun süre önce hack sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştık. Bu durum gibi büyük çaplı bir sorun olmasa da, bir oyuncunun Reddit'teki iddiaları ve üzüntüsü çok sayıda oyuncuyu ve Sony'i harekete geçirdi.
 
    Reddit kullanıcısı Kadjar, PSN hesabının hacklendiğini ve ardından da kredi kartından PSN'de 600 dolarlık harcamanın yapıldığını söylüyor. Tabi kullanıcı şu an PSN hesabına da ulaşamadığını belirtiyor.
 
    Diğer taraftan ilk başta Sony yetkilileri konusunda umutsuz olan kullanıcı olayın reddit'te büyümesinin ardından Sony'den çok sayıda müşteri temsilcisi ile görüştüğünü ve bu talihsiz olayın çözülmesi konusunda daha umutlu olduğunu söylüyor.
 
    Kadjar, 600 doların nasıl iade edileceğini bilmediğini belirtiyor; çünkü PSN cüzdanımızda en fazla 150 dolar tutabiliyoruz. Kadjar aynı zamanda kredi kartı firmasına gidip 600 doların bilgisi dahilinde harcandığını söyleyip paranın iade edilmesini istemeyi düşünmüş istemiş, fakat Sony'nin bu gibi durumlarda PSN hesabını ban'leyip (engelleyip) bütün trophy'leri sildiği de bilinen bir durum.

    Reddit kullanıcısı Kadjar'ı memnun eden şeyse bu durumun ortaya çıkmasının ardından bazı Reddit kullanıcılarının kendisine özel mesaj atıp The Last of Us gibi oyunları hediye etmek istemeleriymiş.
 
    Umarız bu gibi talihsiz durumlar başka kişilerin de başına gelmez.