Minecraft'ın Yasaklanma Haberine Mojang'dan Açıklama Geldi (Güncellendi)

Samet Konuksal


    Geçtiğimiz gün itibariyle Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı tarafından onay alan Minecraft'ın yasaklanma haberine yapımcı ekipten bir değerlendirme yapıldı. GamesBeat'e konuşan Mojang'ın basın sözcüsü, "Minecraft, çok çeşitli yollarla beraber birçok oyuncu tarafından keyifle oynanan bir oyun." tanımlamasıyla söze başladı.
 
    Yaptığı açıklamalarda yetkili isim, "Bir kesim Minecraft'ın ve araçlarının sunduğu özgürlük ve yaratıcılıktan faydalanarak keyif alıyor. Bir kesim sınırsız dünyanın avantajından yararlanarak arkadaşlarıyla beraber farklı maceralara çıkıyor. Her zaman Minecraft'taki amacımız oyuncuyu başarıya ve beraber işler yapmaya teşvik ettik." sözlerine yer verdi.
 
    Mojang'ın sözcüsü, "Tabi Minecraft'ın dünyası bazen tehlikeli bir boyuta da çıkabiliyor. Oyuncular hayatta kalmak için geceleri çıkan yaratıkları öldürmek zorundalar. Ama eğer insanlar bu sistemi zararlı buluyorsa, oyuncuları Creative Mode'da ya da Peaceful sistemiyle oynamaya teşvik edebilirler. Her iki seçenek de Minecraft'taki zararlı yaratıkları ortadan kaldırıyor." açıklamalarıyla beraber bir çözüm önerisi sundu.
 
Güncelleme: Konuyla ilgili Minecraft'ı yapan asıl isim Markus Persson yani Notch'tan da bir açıklama geldi. Twitter'ından konuşan Notch, Mojang ve Minecraft'la ilgisi kalmadığından dolayı yorum yapmaktan kaçındığını söylese de, "lol" deyişiyle beraber duruma nasıl baktığını ortaya koydu. Notch, "Minecraft kılıçların, patlamaların ve korkutucu iskeletlerin bulunduğu bir oyun. Evet aileler biraz endişelenebilir ama yasaklamak mı? Sıkıntı." sözlerini söyledi.