Valve'ın Sanal Gerçekçilik Cihazına Övgüler Yağıyor

Samet Konuksal


    Normalde Game Developers Conference etkinliği kapsamında oyuncuları fazla ilgilendiren şeyler çıkmaz. Yapımcılar kendi aralarında bilgi paylaşımı yapar, yeni motorlar tanıtılır ve biter. Ancak bu sene özellikle Valve'ın sayesinde durum biraz daha farklı. Öyle ki Valve ile HTC'nin sanal gerçekçilik cihazı HTC Vive için gelen yorumlar oyuncuları heyecanlandıracak seviyede.
 
    GDC kapsamında cihazı deneyenler, HTC Vive'ı yere göğe sığdıramamış. Oyun dünyasının önemli yapımcılarından Cliff Bleszinski, "Valve'ın VR demosu dini seviyede bir deneyimdi. Neredeyse ağlayacak gibi oldum. Büyüleyici ve üst düzey bir şey. Beynim patladı ama eğlenceliydi!" sözlerini söylemiş. 
 
    Öte yandan IGN'in cihazı deneyen ismi Mitch Dyer, Valve'ın gösterdiği Portal temalı demonun kendisini Vive'a hayran bıraktığını belirtirken, "Daha önce hiç VR teknolojilerinin beni kendine çekeceğini düşünmemiştim." cümlesini söylüyor. Önemli teknoloji sitelerinden Engadget editörü Nicole Lee de aynı şekilde "Valve ve HTC'nin Vive cihazı beni sanal gerçekçilik teknolojisine inandırdı." yorumunu yapmış.
 
     Peki Valve'ı sanal gerçekçilik konusunda öne geçiren şey ne? Grafikler mi? Hayır. HTC Vive'ı deneyen neredeyse herkes, Valve'ın bu konuda bir eksikliği giderdiğini belirtmiş. Aşağıda gördüğünüz kontrolcülerle beraber odada hareket ederken, oyunda da aynı şekilde hareket sağlanıyor. Bu doğrultuda övgüyü de Verge, "Valve'ın sanal gerçekçilik cihazı güzel. Ama asıl hikaye onun kontrolcülerinde." başlığıyla dile getirmiş.
 
 
    Bu arada, herkesin övgüyle bahsettiği Aperture demosunun bir kısmına aşağıdan bakabilirsiniz. Görsellerin Source 2 kullanılarak oluşturulduğuyla ilgili söylenti dolanmakta, Aperture demosundaki görseller Source 2 kullanılarak oluşturulmuş. (Teşekkürler jackson_09)