Güncellendi: Dragon's Dogma Online'ın İlk Ekran Görüntüleri ile İlk Tanıtım Videosu Yayınlandı

Tayfun Kumaş

 
    Geçtiğimiz günlerde isim haklarının satın alınması ile ortaya çıkan Dragon's Dogma Online'ın PC, PlayStation 3 ve PlayStation 4 için çıkacağı onaylanmıştı. MMO-RPG olarak piyasadaki yerini alacak olan Dragon's Dogma Online, yeni sınıflar, dört kişiye kadar destek veren partiler ve 100 kişilik lobilerle piyasadaki yerini alacak. Sandbox yani açık dünya üzerine kurulu olan Dragon's Dogma Online'ın ilk tanıtım videosu ile ilk ekran görüntüleri Capcom tarafından yayınlandı.
 
    Bu ekran görüntüleri ve video sayesinde Dragon's Dogma Online'ın nasıl bir oyun olduğuna karar verebilirsiniz. Oyunun oynanışı ile dövüş seçeneklerini kısa bile olsa görebilirsiniz. Oyun, yapılan açıklamalara göre maalesef Japonya'ya özel olacak. Yani Amerika ve Avrupa için gelmeyecek ancak bu durum zamanla değişkenlik gösterebilir.
 
    Güncelleme: Oyunun yeni detayları Kotaku tarafından açıklandı.

  - Dragon's Dogma Online, Dragon's Dogma Dark Arisen ile aynı dönemde geliştirilmeye başlamış,
  - Dragon's Dogma Online'ın hikayesi Beyaz Ejder'in etrafında dönecek. Bilinmeyen sebeplerden dolayı güçsüz düşen bu ejderin, bu sorununu çözmek adına bir sürü insan toplayıp Arisen ile savaşacağız,
  - Oyunun dünyası, ana oyunun 3 katı büyüklüğünde olacak,
  - Oyunun hikayesi ve dünyası sürekli güncellenecek,
  - Oyunda ilk açıklananlardan başka sınıflar da olacak,
  - Diğer RPG oyunlarında sıkça görülen durumlar üzerine durulacak ve karakterlerin atlama, tırmanma ve saldırı özellikleri ona göre eşleşecek.