EA, DLC'lerden Bir Yılda 1 Milyar Dolara Yakın Getiri Sağladı

Samet Konuksal


    CD Projekt gibi yapımcılar ücretli içerik sunmaya karşı olabilirler. Ama gelin görün ki milyar dolarların konuştuğu bir endüstrinin müşterileriyiz. Haliyle firmalar da kendi ceplerini düşünmek zorundalar. Geçtiğimiz gün finansal raporlarını yayınlayan EA, neden paralı DLC'ler görmeye devam edeceğimizi yanıtlar nitelikte sonuçlar paylaştı. 
 
    Yapılan açıklamalara göre Electronic Arts, geride bıraktığımız 12 aylık süre içerisinde elde ettiği gelirlerin yarısından çoğunu dijital içeriklere borçlu. Bunların arasında mobil oyunlar, üyelik sistemleri, DLC'ler ve dijital oyunlar bulunuyor. Aşağıdaki tablo ise, dijital içerikler arasında neyin ne kadar kazandırdığıyla ilgili bilgiler yer alıyor. Tabloya göre DLC'ler, EA'e geride bıraktığımız sene içerisinde 921 milyon dolar kazandırmış. Bu kısıma FIFA Ultimate Team kart paketlerinin de dahil edildiğini eklemekte fayda var.
 
    Öte yandan tabloda EA Access'in başarılı bir çıkış yakaladığını görüyoruz. Oyun dünyasının Netflix'i olmak için yola çıkan EA Access, şimdilik sadece Xbox One'da sunulmasına rağmen dijital gelirlerin %11'ini sağlamış durumda.
 
    Oyuncuların bir kısmı ve oyuncu dostu firmalar ücretli DLC sistemine karşı olabilirler. Ancak finansal açıdan durum aşağıdaki gibi olduğu sürece bu tip şeyleri görmeye devam edeceğiz.