Riot Games, League of Legends'a Özel İnternet Ağı Kuruyor

Ömür Gencer


       MOBA türü denince akla gelen oyunlar arasında mutlaka League of Legends'ın da yeri vardır. Yapımcı firma Riot Games, Leagues of Legends için oldukça ilginç bir duyuru yaptı. Firma oyunda oluşan lag sorunlarını engellemek için League of Legends'a özel ağ kuracak.
 
       Riot Games konu ile ilgili resmi sitesi şu açıklamayı yaptı: "Günümüzde kullanılan internet servis sağlayıcıları genellikle saniyeler veya dakikalar için büyük veri aktarımına odaklanıyor. Bu YouTube ve Netflix gibi uygulamalar için iyi bir şey ancak milisaniyeler içinde küçük veriler aktarmayı gerektiren gerçek zamanlı oyunlar için o kadar da iyi değil. Bunun yanında internet bağlantınızın gitmesi gereken hedefe gitmektense tüm ülkeyi dolanıp hedefe öyle gidebilir. Bu da oyun sunucusu başka bir ülkede veya sokağınızda da olsa bağlantı kalitenizi ve pinginizi etkileyebilir.
       Bu yüzden League trafiği için kendi "doğrudan" bağlantımızı oluşturma sürecindeyiz ve Kanada ve Amerika'daki oyuncuları bu ağa bağlamak için internet servis sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyoruz."
 
      Riot Games'in bahsettiği bu ağ Mart ayında oyunculara sunulacak. Konuyla ilgili daha fazla teknik bilgiye Riot Games'in sitesinden ulaşabilirsiniz.