Söylenti: Çinli E-Ticaret Devi Alibaba, Sony ve Microsoft'la Konsol Rekabetine Girmeye Hazırlanıyor

Samet Konuksal


    Amazon'un Asya şubesi olarak tanımlayabileceğimiz Alibaba, Çin'in e-ticaret alanındaki devleri arasında geliyor. Çin'deki oyun pazarı üzerine araştırmalar yapan Niko Partners isimli firma, Alibaba ile ilgili oldukça ilginç bir söylentiyi ortaya attı.
 
    Söylentide yer alan bilgilere göre Alibaba, Microsoft'un Xbox One ve Sony'nin PlayStation 4'ü ile rekabet etmek için üst seviye bir konsol duyurusu yapacak. Açıklamalara göre bundan önceki 15 sene boyunca oyun konsollarını yasaklayan Çin hükümetinin yasağı kaldırmasının ardından yerli bir firmadan böyle bir atılımın geleceği bekleniyor. Söylentiyi ortaya çıkaran Niko Partners, Alibaba'nın Ouya gibi Linux veya Android tabanlı bir konsol üretmeyeceğini, tamamen üst seviye bir projeyle karşımıza çıkacağını belirtmiş.
 
    Dışarıdan bakıldığında Alibaba her ne kadar basit bir e-ticaret firması gibi görünse de, firmanın 25 milyar dolarlık nakit para gücüne sahip olduğunu eklemekte fayda var. Ünlü teknoloji sitesi VentureBeat Alibaba'yı, "Sony ve Microsoft'u küçük düşürebilecek güce sahip az sayıdaki teknoloji firmalarından birisi" olarak tanımlıyor.