BioShock Yapımcısı Ken Levine, Shadow of Mordor'un Nemesis Sistemini Övdü

Samet Konuksal


    Bu senenin önemli çıkış yakalayan oyunlarından Middle Earth: Shadow of Mordor ana bir hikayeye sahip olsa da, ilginç bir yan sisteme de sahipti. Nemesis sistemi sayesinde Shadow of Mordor'da düşmanları öldürdükçe onların yerine gelen yeni düşmanlar da geçmiş olaylardan etkileniyor ve her seferinde farklı hikaye yapısını karşımıza çıkarıyordu. Hikaye tabanlı oyunlarla oyun dünyasına adını kazıyan Ken Levine, Shadow of Mordor'un bu sistemini övdü.
 
    Shadow of Mordor'un oyun yapımcılarına çok şey öğrettiğini söyleyen Ken Levine, "Hikayelerdeki elementleri küçük parçalara ayırıp, bunu hem rastgele yaşanan olaylara, hem de oyuncuların seçimine göre şekillendirerek Shadow of Mordor'da daha önce görmediğimiz bir hikaye yapısını gördük."
 
    "Eğer BioShock: Infinite'in hikayesinde buna benzer bir değişiklik yapsaydık her şey yerle bir olurdu. Ama Shadow of Mordor'da böyle değil. Önemli bir karakteri öldür, ardından önemli bir görevde başarısız ol, yine de oyunda yaratılan yeni karakterlerle beraber hikaye kendi kendini iyileştiriyor." açıklamalarını yaptı.
 
    Açıklamalarının devamında Ken Levine, "İki yıl önce ben de hem hikayeyi hem de oynanışı zenginleştirmek için yeni sistemler düşünmüştüm. Hem oyuncu, hem tasarımcı, hem de senarist olarak Shadow of Mordor yapımcılarına minnettarım. Evet bunlar daha ilk adımlar fakat bu tip işlerde en zor kısım da bu noktadır. Güle güle tek düze oyunlar!" eklemelerine yer verdi.