Far Cry 4'ün FOV Barına Sahip Değilseniz Oyunu Korsan Olarak Oynuyorsunuz Demektir

Tayfun Kumaş

 
    Ubisoft'un geliştirdiği Far Cry 4 dün Amerika'da, yarın ise Avrupa'da resmi olarak piyasadaki yerini alacak. Far Cry 4, ön yükleme sırasında kırılmış ve oyunun korsan sürümleri Torrent ya da Warez sitelere düşmüştü. Ne yazık ki diğer tüm oyunlarda olduğu gibi Far Cry 4'te korsanın kurbanı olmuştu.

    Oyunun geliştiricileri, oyunun PC sürümüne ufak bir numara eklemişler. Far Cry 4'ün FOV (Field of View) barına sahip olmadan oyunu ön yükleme ile piyasaya sürdüler. Bu bar ise ilk güncelleme ile oyuna geri eklendi. Tabii güncelleme olmadan oyunun ön yüklemesini tamamlayan Crackerlar, oyunu anında kırıp Torrent olarak sürmüştü. Bu sürümü indiren oyuncular ise FOV barını göremediler. Bu durumda da oyunun geliştiricilerinin bu özelliği eklemediğini düşündüler.

    Daha sonra bu korsancı oyuncular, oyunun yönetmeni Alex Hutchinson'un Twitter hesabına mention yollayarak bu durumdan şikayetçi oldular ve FOV barının yokluğunu eleştirdişer. Ardından da Alex Hutchinson, attığı bir Tweet ile tüm şikayetleri noktaladı.

"PC oyuncuları! Eğer online olarak oyunun FOV barına sahip olmamasını eleştiriyorsanız... Oyunu korsan olarak edinmişsiniz."
 
    Yani Far Cry 4'ün ön yükleme ile piyasaya sürülen korsan sürümlerinde FOV barı eksik. Belki bilmediğimiz daha çok eksiklikler yer alıyor.