Windows 7 Kullanıcılarına DirectX 12 Teknolojisi Sunulmayacak!

Tayfun Kumaş

 
    Yeni nesile geçtiğimiz şu zamanlarda PC sistemleri de bir yandan yeniliğe gitmeye başladı. Windows 8'in ardından Windows 10 piyasadaki yerini almaya hazırlanırken DirectX 12'de oyuncularla buluşacak ancak DirectX 12 kesinlikle Windows 7 için uyumlu olmayacak.

    AMD yetkilisi Richard Huddy'nin PDXLAN etkinliğinde yaptığı açıklamada; oyun konusunda ciddi performans artışı sunacağını belirttiği DirectX 12 teknolojisinden Windows 7 kullanıcılarının mahrum kalacağını açık bir dil ile belirtti. Ayrıca Windows 7'nin en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olduğunu dile getirirken Windows ürünlerinde %52'lik oranla en büyük pazar payına sahip olan Windows 7'nin oldukça popüler olduğunu da belirtti ancak Win7 kullanıcıları için kötü haberi de en sonunda verdi: "Windows 7'ye DirectX 12 desteği gelmeyecek!"

    Teknolojinin hızla ilerlediği şu günlerde Windows 7, yakın zamanda Windows XP'nin kaderini de yaşamaya başlayacak. Artık Microsoft da Windows 7'ye olan desteğini, güncellemelerini Ocak 2015'ten itibaren kesecek.

    DirectX 12, Windows 8'e ve 8.1'e destek sunarken Windows 7 kullanıcıları mecburen Windows 8 ya da Windows 10'a geçmek zorunda kalacak. DirectX 12'ye geçmeyi düşünen Windows 7 kullanıcıları şimdiden Windows 8 ya da 10'a geçiş yapmaya çalışsınlar.