Change.org'da Steam'in Oyun Fiyatlarını Düşürmesi için İmza Kampanyası Başlatıldı

Tayfun Kumaş

 
    Change.org'da Steam adına açılan imza kampanyasında, 21 Ekim'den itibaren Türk Lirasına geçen Steam'in, sadece Ubisoft'un bazı oyunları 180 TL gibi fiyattaydı ve ülkenin geneline, maaş durumuna ve ekonomik düzeyine göre aşırı fazlaydı. Diğer tüm oyunlar ise fazlasıyla makul bir fiyattaydı.
 
    Steam'in TL döneminde özellikle doların 1.5 TL'den fiyatlandırılması, Türk oyuncularını büyük bir sevince boğmuştu ancak maalesef bu sevinç kısa sürdü. Çünkü 2K'da fiyatlandırmada Ubisoft'u örnek aldı ve fiyatları yükseltti. Bu durum karşısında diğer firmaların da oyun fiyatlarının artacağına dair şüpheler oluşunca, Türk oyuncuları fiyat konusunda tedirginleşmeye başladı ve bunun üzerine Change.org'da imza kampanyası başlatıldı.
 
     Bu imza kampanyasında tüm detaylar uzun bir yazı ile anlatılmış durumda. İmza kampanyası ile ilgili detaylara buradan ulaşabilir, sizler de destek olabilirsiniz. Lütfen Türk oyun piyasası için elinizden geleni yapın.
 
    Güncelleme: Ayrıca Steam'de bu tarz bir başlık var. Lütfen oraya da destek olalım. İlgili sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.