Epic Games, Neo-Nazilerin Irkçı Oyunu "Hatred" ile Anılmak İstemiyor

Alkan Adakaner


     Destructive Creations'ın adından da anlaşılacağı gibi nefret ve katliam dolu oyunu Hatred'ın videosunda Unreal Engine 4 logosunun görünmesi Epic Games'i rahatsız etti. Epic Games izinsizce kullanılan logonun videodan kaldırılmasını istediğini oyunun geliştiricilerine iletti. Geliştiriciler ise logonun yanlışlıkla konulduğunu ve oyunun artık Unreal Engine ile geliştirilmediğini söylüyorlar.
 
     Epic Games'in böyle bir tepki göstermesinin sebebiyle basit. Polonyalı geliştiriciler oyunlarında nefret ve katliam temalarını işlemelerinin yanı sıra ırkçılıklarıyla da biliniyorlar. Geliştirici ekipte kendini Komünist, Müslüman ve göçmenlerin düşmanı olarak niteleyenler var. Yani ekip Neo-Nazi eğilimiyle biliniyor.
 
    Gerçi içi nefret dolu insanlara dünyanın her yerinde rastlamak mümkün. En azından ırkçılık ve kendinden olmayanı aşağılamak-düşmanlık gibi şeylerin oyun dünyasından uzak tutulması bu sektöre değer veren herkesin görevi gibi görünüyor. Epic Games'i bu nedenle kutlamak gerek.
 
   Aşağıda Hatred'ın bir videosunu bulabilirsiniz. Belki bu videoyu göstermemek ve böyle oyunları hiç tanıtmamak gerekiyor, ama biraz sağduyu sahibi olan herkes oyunun amaçsızlığını anlayacaktır.