Microsoft, Windows 10'u Resmi Olarak Duyurdu

Samet Konuksal


    PC dünyasının en çok kullanılan işletim sistemi Windows ailesine bir yenisi eklendi. Microsoft, Windows 8'in sonrasında atlayarak Windows 10'u resmi olarak duyurdu.
 
    2015'in ortalarına doğru çıkması beklenen yeni işletim sisteminin tanıtımı sırasında Microsoft yetkilileri, "Windows 10, şimdiye kadar oluşturduğumuz en kapsamlı platformumuz olacak ve çok yaygın bir cihaz yelpazesine sahip olacak." açıklamasını yaptı. Sadece PC'de değil, akıllı telefonlarda, tabletlerde ve TV'lerde de karşımıza çıkacak olan Windows 10'da önceki işletim sistemlerinin beğenilen bazı parçalarını göreceğiz.
 
    Kullanıcılara daha fazla özelleştirme özgürlüğü sunan yeni işletim sistemi, Windows 8'in ilk sürümüyle geçici olarak kullanıcılara veda eden başlat çubuğuna sahip olarak geliyor. Bu konuda hem Windows 7'nin işlevselliğinden, hem de Windows 8'in Metro arayüzünden faydalanan yeni işletim sisteminin başlat çubuğunun kullanıcılar tarafından çeşitli yönlerle özelleştirilebileceği belirtiliyor.
 
    Bunların haricinde Windows 10'un gelişi Xbox One'a da görsel açıdan etki ediyor. Xbox One'ın arayüzü Windows 10'a uygun olarak bazı değişikliklere uğrayacak. Microsoft'un "Tek ürün ailesi, tek platform, tek mağaza" sloganıyla yayınladığı görsele aşağıdan bakabilirsiniz.
 
 
    Windows 10'la ilgili çok daha ayrıntılı bilgiyi ilerleyen günlerde göreceğizdir. Şimdilik tanıtım sırasında alınan bir görsele aşağıdan bakabilirsiniz.