Resident Evil: Revelations 2 Hakkında Önemli Detaylar Açıklandı

Alkan Adakaner


    Sony'nin basın konferansında ortaya çıkan Resident Evil: Revelations 2 hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. GamesMaster dergisindeki bilgilere göre oyun PS3, Xbox 360, PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya çıkacak. Oyunun PC ve yeni nesil sürümleri 1080p ve 60 fps'de çalışacak.
 
     Oyunun ana karakterlerinin Claire Redfield ve Marry Burton olduğu da açıklandı. Serinin hayranları Claire'i yakından tanıyorlar. Marry Burton ise tahmin edeceğiniz üzere efsanevi Resident Evil karakteri Barry Burton'ın kızı.
 
     RE: Revelations 2'de Claire'in ana rolde olacağı, Marry Burton'ın ise destek karakter gibi hareket edeceği vurgulanıyor. Öyle ki ana senaryosu co-op olarak da oynanabilecek oyunda sadece Claire öldüğünde "Game Over" yazısını göreceğiz. Bu arada Claire'in büyüdüğü ve biraz farklı göründüğü de gözümüze çarpıyor.
 
    Konusu Resident Evil 5 ve Resident Evil 6 arasındaki bir zaman diliminde geçecek olan Resident Evil: Revelations 2'de kaçırıldıktan sonra terk edilmiş bir adadaki gözaltı tesisinde uyanan Claire ve Marry'nin öyküsü anlatılacak.
 
    Tıpkı ilk Revelations oyunu gibi bu oyunda da aksiyon tabanlı değil, korku-macera tabanlı bir oynanışın olacağı söyleniyor. Ayrıca oyunda "Afflicted" adlı yeni bir düşman türünün olacağı ve bu düşmanın hızlı hareket edip ağır hasar verdiği belirtiliyor.
 
     Resident Evil: Revelations 2'nin 2015 yılının ilk çeyreğinde raflardaki yerini alacağı da açıklandı. Aşağıda GamesMaster dergisinden alınan ilk görselleri bulabilirsiniz. Görseller dergi taraması olduğundan çok net değiller.