Firewatch'ın İlk Videosu Oldukça Dikkat Çekici Görünüyor

Samet Konuksal


    Daha önce Telltale Games'in kurucularından olan iki ismin haricinde bünyesinde Mark of the Ninja, The Cave, Brutal Legend ve BioShock 2 gibi yapımlarda çalışmış önemli yapımcıları bulunduran Campo Santo'nun ilk oyunu Firewatch, bu senenin başında duyurulmuştu. Yapımcı ekip, oyunun ilk videosunu bugün itibariyle oyunculara sundu.
 
    Firewatch'ın ilk videosunda oyunun temasını ve oyundaki amacımızı daha da anlıyoruz. Wyoming'in ormanlık alanlarında geçecek olan Firewatch'ta, ormanlık bölgedeki yangın durumunu kontrol etmek için görevlendirilmiş Henry ismindeki karakteri canlandırıyoruz. Oyunda, Delilah isminde bizden üst mertebede bulunan kişi sahip olduğumuz telsiz aracılığıyla görevler veriyor.
 
    PAX'ta gösterilen oyunla ilgili verilen bilgilere göre Delilah'ın verdiği bazı görevleri es geçme imkanına sahibiz. Ancak bu tip davranışların, Delilah'ın bize karşı olan tavrını etkilediği belirtiliyor. Epey geniş diyalog seçeneklerine sahip olan Firewatch'ın bu konuda Telltale Games'in The Walking Dead ve The Wolf Among Us gibi oyunlarından esinlendiği söylenmiş.
 
    Firewatch için yayınlanan ilk videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Oyun içi sahnelerden oluşan bu videoda Firewatch'ın grafik tarzı oldukça dikkat çekici görünüyor.