Sony Yetkilileri Bile PS4'ün Neden Bu Kadar Fazla Sattığını Anlayamamış

Samet Konuksal


    Yeni nesil konsol dönemine çok hızlı bir başlangıç yapan Sony, PlayStation 4 ile beraber 10 milyonluk satış barajını geride bıraktı. Sony'nin oyun kanadının önemli isimlerinden Shuhei Yoshida, PS4'ün 9 ayda 10 milyon satmasıyla ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Yoshida, "Hayal ettiğimizin çok daha ötesinde. Çok mutluyuz. Ancak yine de ben biraz şüpheliyim çünkü nasıl böyle olduğunu hâla anlamış değilim." sözlerine yer verdi.
 
    Konuyu biraz açan Yoshida, "Hızlı bir şekilde yüksek rakamlar gördüğünüzde gelecekte yapacağınız satışlar hakkında şüphelenmeye başlarsınız. Bütün çekirdek oyuncu kitlesini kendimize çekebildik mi? Eğer 10 milyonluk satış onu gösteriyorsa, ileride müşteri bulmakta sıkıntı çekebiliriz anlamına geliyor. Bu korkutucu bir bakış açısı." açıklamalarını yaptı.
 
    Shuhei Yoshida, "Dolayısıyla PlayStation 4'ü satın alan kullanıcı kitlesi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyoruz. Konsolu kimin satın aldığı, neden satın aldığını araştırıp hareket etmek istiyoruz." eklemelerini yaptı.