Counter-Strike'da Bitmek Bilmeyen Bir Kin

Levent Polater

 

Man Spends Six Months Plotting Murder Of   Counter-Strike Rival

 
    Evet, oyunlarla ilgili korkunç cinayet ve şiddet öyküleri anlatan editörünüz Levent Polater, yine tüylerinizi diken diken yapacak bir haber ile tekrar karşınızda :)
 
    Counter-Strike'ı aramızda çoğumuz belli bir dönem oynamışızdır, ya da hala oynayanlarınız vardır, bilemiyorum. Oyunda hatırlayacağınız üzere, round'ların sonunda bazen teke-tek oyuncu kaldığında, bıçak düelloları gerçekleştirilirdi. 
 
    Aynen böyle bir düeolloyu geçen sene "Mikhael" adındaki biriyle gerçekleştiren 20 yaşındaki Fransız Counter-Strike oyuncusu Julien Barreaux, rakibi tarafından bıçaklanınca bunu kendine yediremez ve aşağılanmış hissini üzerinden bir türlü atamaz. 

    Gerçek dünyada izini 6 ay sürdükten sonra "Mikhael" i bulan Barreaux, kendisini kapıda karşılayan Mikhael'ı görür görmez, cebinden çıkardığı bıçağı göğsüne saplar. Kalbini çok az bir farkla ıskalayan bu darbe sonucu Mikhael ölmez ancak yoğun bakıma alınır. 
 
    Yerel polisin 1 saat içinde yakaladığı Barreaux, olay ile ilgili verdiği ifadesinde, karakterini öldüren rakibini öldürmeyi istediği için böyle bir şey yapmak istediğini söyler.
 
    Açılan dava sonucu adam yaralamaktan 2 sene hapis cezası alan Barreaux'a yargıcın sözü aynen şöyle olur: 
    "Sen toplum için bir tehditsin." 
 
    Katılmamak elde değil. Sadece bir oyunda ölen karakteri için gerçek hayatta öcünü almaya çalışan biri, 2 sene hapis yattıktan sonra buna benzer bir olayı tekrar gerçekleştirmeyeceğini kim söyleyebilir? Yorum sizlerin... 
 
   Bu arada bunun benzeri bir olay da Çin'de yaşanmıştı.
 
 
Kaynak