John Romero: "Sanal Gerçeklik Cihazları Geçici Bir Heves"

Samet Konuksal


    Oyun dünyası şu an için bir geçiş sürecinde. Büyük firmalar sanal gerçeklik cihazlarıyla birlikte yeni bir kaynak ararken, eski nesil oyuncuların bu geçişte nasıl etkileneceği de merak konusu haline geldi. Oyun dünyasında büyük imzalara sahip olan John Romero da sanal gerçeklik cihazlarıyla ilgili konuştu.
 
    id Software'ın kurucuları arasında yer alan ve Doom, Wolfenstein 3D gibi oyunların tasarımcılığını yapan John Romero, sanal gerçeklik cihazlarını geçici bir heves olarak değerlendirdi. Oculus Rift'i ilk denediğinde çok etkilendiğini söyleyen Romero, bu cihazların oyun dünyası için 'bir sonraki büyük buluş' olup olmadığından emin olmadığını belirtti.
 
    Romero, "Oculus Rift'i denemeden önce endüstrinin deneyimli isimlerinden 'Bu daha önce denediğin şeylere benzemiyor.' tarzı yorumlar duymuştum. Gerçekten de önceden gördüğümüz ıvır zıvırlara benzemiyor. Oculus Rift'i denedim ve çok beğendim. Sanal gerçeklik cihazları güzel bir teknolojiyi kullanıyor fakat bu cihazlar adına oyun dünyasında güzel bir gelecek göremiyorum." sözlerini söyledi.