Crytek Yetkilileri Firmadaki Kötü Gidişatı Onayladı

Samet Konuksal


    Türk oyuncular için oldukça önemli bir yere sahip olan firmalardan Crytek'le ilgili bir süredir söylenti haberlerini okuyorduk. Bu haberlere göre Crytek, ciddi bir finansal krizin içine girmiş ve firmada kötü gidişat başlamıştı. Daha önce durumu yalanlayan Crytek yetkilileri, gün itibariyle olanı biteni paylaştı. 
 
    GamesIndustry sitesine yapılan açıklamada Crytek yetkilileri kötü gidişatı onayladı. Yayınlanan açıklama metni şöyle,
 
"Geçtiğimiz haftalarda Crytek'te finansal sorunların başladığına dair raporlar ve söylentiler duymuştuk. Stüdyolarımızdaki çalışanları konuyla ilgili bilgilendirdikten sonra, artık basın ve oyuncularla daha detaylı bilgiler paylaşabilme pozisyonuna geldik.
 
Genel olarak, çalışanlarımızla olan bilgi akışının normal seviyede olmadığının farkındayız. Tüm endüstride olduğu gibi Crytek de bir geçiş sürecinde. Crytek olarak basit bir oyun geliştirme stüdyosundan Online tabanlı yayıncılığa geçiş yapıyoruz. Bu da mevcut stratejilerimizi yeniden gözden geçirmemiz anlamına geliyor. Bu zorlu geçiş süreci için gerekli sermayeye sahibiz.
 
Bundan sonraki dönemde uzun vadeli planlarımıza yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu süreçte sizden anlayış bekliyoruz çünkü konuyla ilgili daha ayrıntılı açıklamalara yer vermeyeceğiz. 
 
Spekülasyonların ortalıkta dolaştığı dönemde bizi destekleyen ve cesaretlendiren topluluğumuza ve partnerlerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemde en iyi yaptığımız işi yapmaya, oyun oynamayı seven kişilere en iyi interaktif deneyimleri sunmaya devam edeceğiz."