The Evil Within'in Vahşet İçeriği Japonya'da DLC İle Satılacak

Ömür Gencer


     Oyuncuları korkutmak konusunda oldukça iddialı bir şekilde gelen yapım The Evil Within bildiğiniz gibi Ağustos'dan Ekim'e ertelenmişti. Oyunun üzerinde daha fazla çalışılması gerektiği için ertelendiğini belirten yapımcı bunun yanında ilginç bir bilgi paylaştı.
 
     Yapımcı Famitsu'ya verdiği bir röportajda oyunun Japonya'da CERO D yani 17 yaş  ve üstü olarak derecelendirildiğini belirtti. Yapımcı bir korku oyununun nasıl böyle derecelendirildiğini şöyle açıkladı:
 
     "Eğer oyunu diğer bölgelerde olduğu gibi yapsaydık CERO Z (18 yaş ve üstü) olarak  derecelendirilirdi. Yapımcıların yaptığı halde oyunu çıkarmayı düşündük fakat bu da oyuncu kitlesini sınırlandırır ve yeterince müşteriye ulaşamazdık." Böylece yapımcı oyunu CERO D haliyle çıkarmayı ve CERO Z halini de (oyunun daha fazla vahşet içeren sürümü) oyuna gelecek “Gore Mode DLC” ile sunmayı kararlaştırdıklarını belirtti.
 
     Yapımcının açıklamasına göre oyun perakendecilerde CERO D olarak satılacak fakat oyunu ön sipariş ederseniz The Evil Within'in hem CERO D hem de CERO Z haline ulaşabileceksiniz. 
 
    Daha önce böyle bir durumu Lollipop Chainsaw ile görmüştük. The Evil Within; PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, ve Xbox One  için 23 Ekim'de çıkışını yapacak.