Kinect Kullanmayan Xbox One'ın GPU Değişimine Gelin Yakından Bakalım

Ömür Gencer


     Microsoft, Xbox One'da Kinect'i zorunlu tutmayı bırakıp konsolun Kinectsiz sürümünü satışa sundu. Pek çoğunuzun bileceği gibi konsolun Kinect bulunmayan sürümü %10'a kadar daha fazla GPU sunuyor. Konsolun Kinect bulunmayan hali pek çok oyuncunun Microsoft'a şu soruyu sormasına neden oldu: "Kinect artık kullanılmayacak mı?"
 
     Microsoft Studios'un yönetmeni Ken Lobb verdiği bir röportajda bu konuya değindi. Lobb; Kinect'in hala kullanılacağını, konsolun GPU'sunun ve RAM'inin değişebilir olduğunu belirtti. Yani "Xbox record that!" (Xbox, kaydet.) dediğinizde Kinect'iniz varsa konsol bu komutunuzu kesinlikle algılayacak.
 
    
     Lobb, Kinect bulunmayan Xbox One'ın daha fazla RAM'e sahip olmayacağını açıkladı. Eğer bir geliştirici oyununda Kinect'in özelliğini kullanmazsa oyunu oynadığınız an Kinect'in özelliklerinden faydalanamayacaksınız fakat arayüze döndüğünüz anda Kinect'i kullanmaya devam edebileceksiniz. Kinect'in özelliğini kullanmak geliştiricilere bağlı olacak. Örneğin Destiny'de Kinect'in özelliği çıkarıldı ve oyun 1080p'de 30 FPS'yi yakaladı.
 
     Konsolun Kinect ile ayrı satılmasını çok akıllıca bir hareket olarak değerlendiren Lobb, Kinect'i sürekli olarak kullandığını belirtti.