DriveClub ile İlgili Yeni Detaylar Büyüleyici

Alkan Adakaner


     Sony'nin Gran Turismo serisi ile birlikte önemli yarış oyunu olmaya aday yapımı DriveClub ile ilgili önemli detaylar paylaşıldı.  8 Ekim'de piyasaya çıkacak oyunla ilgili yeni ve ilginç detaylar şu şekilde:
 
    Öncelikle oyundaki hava durumuna değinmek gerekiyor. Geliştiriciler gece gökyüzünü doğru bir şekilde gösterebilmek için NASA verilerini kullanmışlar. Yani gerçek hayatta yıldızları nasıl görüyorsanız, oyunda da benzer şekilde göreceksiniz. Hatta Kuzey ışıklarını Norveç, İskoçya ve Kanada gibi yerlerden görme şansınız olacak.

    DriveClub'ta gökyüzünün de her oynayışta değişeceğini vurgulayan yetkililer bütün bulutların 3D modellemesinin olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca gece-gündüz döngüsü de hızlanıp yavaşlatılabilecek. Bir yarış esnasında iki gündoğumu-günbatımı görebilme şansımız olacak.
 
     NASA'dan alınan veriler çevredeki bitki örtüsü ve dağların gerçekçi bir şekilde oyuna aktarılması için de kullanılmış. Geliştiriciler her bölgenin kendine has atmosferi olması için haftalarını o mekanlarda harcamışlar ve hergün en az 200 km yol tepmişler.
 
     Çevre tasarımı konusunda o kadar detaycı davranılmış ki yoldaki kayaların bile tekrar karşımıza çıkmayacağı belirtiliyor. Ayrıca asfalt ve kayaların mekanik bir şekilde tasarlanmadıkları ve hepsinde el emeği detayların bulunduğu vurgulanıyor. Bazı mekanların ufuk çizgisi de 200 km'ye kadar uzanıyormuş.
 
 
    Driveclub'ta asfalt ve kayaların yanı sıra bitki örtüsü de son derece detaylı olacak. Örneğin bazı mekanlarda yol kenarlarında 1.2 milyon milyon adet ağaç bulunuyormuş. Tabi ağaçların yanında 100 çeşit farklı bitki yer alıyor. Bunlar arasında çiçekler, çalılar, yosunlar gibi bitkiler var.
 
    Oyundaki hayvanlar da bölgelere göre farklılık görünecek. İskoçya'da martıları görürken, Norveç'te kargalar, Kanada'da kazlar ve Şili'de de akbabaları görebileceğiz. Bunların yanında geceleri yarasalarla da karşılaşacağız.
 
     DriveClub'taki detaylar gerçekten de büyüleyici. Geliştiriciler arabaları da son derece ayrıntılı tasarlamışlar. Arabalar 260.000 poligona sahip olanlar bile var. Tanıtım videolarındaki kalite oyun içinde de karşımıza çıkacak.
 
    Her bir araba'nın tasarımı için yaklaşık 7 ay harcayan ekipler ayrıca her arabanın 1.000'e yakın detaylı fotoğraf çekimi yapmışlar. Araba üreticisi firmalardan da kontrol sistemi, sesler ve fiziklerle ilgili bilgier alınmış. Yani kontroller, görünüm ve görünüm konusunda çok üst düzey bir oyunla karşılaşacağımız iddia ediliyor.
 
    Son olarak bir yarışa başlamak istediğimizde yükleme ekranının bizi en fazla 15 saniye bekleteceği de vurgulanıyor. Eğer söylenilen detaylar oyuna aktarılabilirse DriveClub büyük beğeni toplayacak gibi görünüyor.