David Cage: "Oyunlar Henüz Kaliteli Filmlerin Yanına Bile Yaklaşamadı"

Alkan Adakaner


     Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi oyunlardan tanıdığımız Quantic Dream'den David Cage oyunlara film havası katmasıyla biliniyor. Oyunları film festivallerinde de gösterilen David Cage'e göre henüz oyunlar kaliteli filmlerin yanına bile yaklaşamadı.
 
    "Bence oyun dünyasında anlatı, duygu ve öykü olarak kaliteli filmlerin yanına yaklaşacak bir şeyimiz yok. Oyunlar basit temalara odaklanmışlardır ve gençleri hedef alırlar. Oyunlar tabi ki anlamlı olabilirler ve daha geniş kitleleri harekete geçirebilirler; fakat bu yeni bilgi teorileri gerektirir. Aksiyon konusunda ayrıcalık vermek ve yetenekli insanlara daha fazla güç vermek lazım. Bütün bunların değişeceği konusunda şüpheliyim. Tamamen dürüst olmak gerekirse, bu şekilde düşünen çok az insan var. Yavaş yavaş, küçük adımlarla bazı değişiklikler yapılabilir. Muhtemelen bu süreç tamamlandığında da ben ölmüş olurum."
 
     David Cage'in şu sıralar Playstation 4'e özel bir oyun üzerinde çalıştığını belirtelim. Bakalım ünlü senaryo yazarı ve yönetmen bu defa nasıl bir proje ile karşımıza çıkacak.