H1Z1'de Ne Gibi Oyun İçi Unsurlar Satılacak?

Samet Konuksal


    Sony Online Entertainment'in PC ve PS4 için geliştirdiği H1Z1, önümüzdeki haftalarda PC için çıkışını yapacak. Henüz tam tarihi bilinmeyen H1Z1 için SOE başkanı John Smedley, Reddit üzerinde bazı açıklamalar yaptı. Smedley, F2P modeliyle ilgili yapılan ilk toplantıdan çıkan sonuçları aktardı. Yazıya göre ilk toplantı sonrasında oyunda satılacak şeylerle ilgili şu maddeler ortaya çıktı;
 
1- Oyundaki kıyafetler gerçek parayla satılacak. Bu kıyafetler öldükten sonra rakipler tarafından elde edilebilecek. Direkt olarak satın aldığınız kıyafetin süresi olmasa da, bir düşmanın üzerinden topladığınız paralı kıyafetler belli bir süre sonra yok olacak.
2- Oyunda kesinlikle silah, mermi, yemek veya su gibi hayatta kalmayı kolaylaştıracak öğeler satılmayacak. Ayrıca Boost özelliğinin satışı da yapılmayacak. 
3- Emote Pack adı altında bazı yeni animasyonlar satılacak. 
4- Daha fazla karakter oluşturabilmek için hesapta yer açmanıza yarayan bazı şeyler satılacak.
5- Dota 2 ve Team Fortress 2 gibi oyunlarda gördüğümüz Valve tarzı bir model karşımıza çıkacak. Oyunda bazı yerlerden özel kutular düşürebileceğiz. Bu kutuları da sadece gerçek parayla satılan anahtarlarla açmak mümkün olacak.