Oyun Konsollarına Röntgen Çekildi!

Talha Aynacı

 
   80'ler dönemi, sonu ve 90'ların hemen başında ülkemize akın eden oyun anlayışında çoğunlukla sahte, yani çakma oyun konsollarının satışa sunulduğuna şahit olduk. Nintendo, NES'le zaten resmi olarak mahallemize hiç uğramazken, Sega Mega Drive'ın, Atari 2600'ün türlü çeşit klonu evlerimize girdi. O dönemi görmüş geçirmiş oyuncular mutlaka ama mutlaka, en azından kontrolcünün içini açıp ufak bir tamir girişiminde bulunmuştur.
 
   Belki de oradan gelen bir merak; konsolların ve kontrolcülerinin dahili yapısı pek çok oyuncunun ilgisini çeken öğelerden birisi. Kontrolcüde titreşimi sağlayan motorlar nerede?  Fanı nereye konuşlandırmışlar? İşte size merakınızı bir nebze olsun giderebilecek bir çalışma.
 
   BRS Innovations isimli uzun yıllar ordu ve polis teşkilatlarına X-Ray konusunda hizmet vermiş 3 kişilik ufak bir şirket, bir süredir insanların gündelik hayatta kullandıkları ürünlerin X-Ray ile nasıl gözüktüğüne dair bir çalıştırma gerçekleştiriyorlar. Biraz da röntgen çekimine sanatsal bir duruş aslında bu. Şirketin masaüstü konsollarla ilgili çalışması ise kapalı kutuların içindeki dünyanın yapısını gözler önüne seriyor: