Chris Roberts: "PC Her Zaman En Büyük Platform Olarak Kalacak"

Samet Konuksal


    Şu sıralar düzenlenmekte olan PAX East etkinliğinde oyun açısından da farklı paneller yapıldı. Nvidia, Sony Online Entertainment, Oculus VR ve Roberts Space Industries'tan bazı isimler de geçtiğimiz gün, PC oyunculuğunun geleceğiyle ilgili bir panel düzenledi. Panelde Star Citizen'ın yapımcısı Chris Roberts, bazı önemli açıklamalar yaptı
 
    AMD'nin Mantle girişiminin PC oyunculuğu için büyük fayda sağlayacağını belirten Roberts, öncelikli olarak Microsoft'a iğneleyici sözler söyledi. Roberts, "Aslında Microsoft da DirectX 12 ile AMD'nin yaptığını yapmaya çalışıyor. Star Citizen'da Mantle'a destek vereceğiz çünkü önemli şeyler yapmaya çalışıyorlar. Yarın bir gün Microsoft yine çıkıp, "PC'ye gereken önemi vereceğiz" diye açıklama yapacak, sonrasında yine hiçbir şey olmayacak." açıklamalarını yaptı.
 
    Platform olarak PC'ye yönelik sözler de söyleyen Roberts, "Benim düşünceme göre PC, her zaman en büyük platform olarak kalacak. Asla yitip gitmeyecek. Bazı kişiler neden "Ama biz PC'yi platform olarak görmüyoruz" diyor bilemiyorum. Ama bildiğim tek şey var, PC oyun tarihinde her zaman ortalıkta olmuştur ve olmaya devam edecektir." sözlerini söyledi.
 
    Roberts, "İleride de farklı başlıklarla PC'de oyunlar görmeye devam edeceğiz. Mesela World of Warcraft. Sadece bu oyun, Blizzard'a konsollara çıkan önemli oyun serilerinden daha fazla para kazandırdı. Call of Duty ve Grand Theft Auto serileri de dahil." eklemelerini yaptı.