DriveClub'ın Eski Yönetmeni, 'İç Kaynak' Söylentilerini Yalanladı

Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi Sony cephesinde son dönemde birçok ayrılık haberi duyuyorduk. Bu haberlerle ilgili de geçtiğimiz gece, oyun dünyasının iç kaynaklarından olarak tanınan 'FamousMortimer'dan bazı açıklamalar duymuştuk. Bu açıklamalarda asıl suçlular yapımcılar olarak gösteriliyordu. Ayrılan isimler arasında yer alan DriveClub'ın eski oyun yönetmeni Col Rodgers, çıkan bu açıklamaları yalanladı, en azından kendi açısından.
 
    Yaptığı açıklamalarda Rodgers, tamamen kişisel durumlarından dolayı DriveClub'ın yapımcı ekibinden ayrıldığını belirtti. NeoGaf'ta FamousMortimer'ın yazısına direkt olarak cevap veren Col Rodgers, "Hakkımda yazdığınız her şey iftira niteliğini taşıyor. Evolution Studios'tan tamamen kişisel sebeplerden ötürü ayrıldım. Biraz ayrıntıya dökmem gerekirse, 4 yaşındaki oğlum nefrotik sendromuna sahip ve potansiyel olarak hayati tehlikesi de bulunuyor. Evimle stüdyo arasında 4 saatlik mesafe var. Evolution Studios'ta çalışırken, haftanın 5.5 günü evimden uzakta kalıyordum. Bu şartlar altında orada çalışmaya devam edemezdim." açıklamalarını yaptı.
 
    Söylenenlerin aksine DriveClub'ın Sony'nin yönlendirmesinden asla çıkmadığını belirten Col Rodgers, "Sony ile aramda bir kızgınlık olmadan ayrıldım." eklemesini yaptı. Col Rodgers, iç kaynak olarak tanınan FamousMortimer'a da, "Kesinlikle iç kaynaklardan birisi değil." sözünü söyledi.