Facebook, Oculus Rift'in Yapımcısını 2 Milyar Dolara Satın Aldı!!

Samet Konuksal


    Yakın geçmişte 19 milyar dolara WhatsApp'ı satın alarak çok konuşulan bir işe imza atan Facebook, genişlemeye devam ediyor. Bu kez Mark Zuckerberg ve ekibinin hedefi, sadece oyun dünyasının değil, eğlence dünyasının gelecekteki önemli teknolojilerinden biri olarak görülen Oculus Rift oldu. Facebook, teknolojinin geliştiricisi Oculus VR'ı satın aldı.
 
    Facebook'un resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, firmanın Oculus VR'ı 2 milyar dolara satın aldığı duyuruldu. Yaptığı açıklamalarda Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Oculus ekibinin düzenlediği planlamanın ilk etapta aynen devam edeceğini belirtti. Zuckerberg, Oculus Rift'in oyun dünyası için büyük bir kazanç olacağına değinirken, firmanın asıl hedefinin Oculus ekibine yeni partner anlaşmalarını sağlamak ve üretime yardım etmek olacağını söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Zuckerberg, Oculus Rift'in sosyal ve mobil platformlarda da çok büyük bir şansının olduğunu ekledi. Oculus ekibi aslında bu projeyi sadece PC üzerinde geliştiriyordu. Yani satın alma işleminin ilk etkisi olarak bunu gösterebiliriz.