DriveClub ve Killzone Yapımcısında İşten Çıkarmalar Onaylandı

Samet Konuksal


    Haftalardan beri Sony'nin birinci parti stüdyolarından işten çıkarma haberleriyle karşılaşıyoruz. Oyun konsolu tarihinin en başarılı çıkışlarından birini yapan PlayStation 4'ün ardından gelen bu haberler ise oldukça ilginç duruyor. Gelen haberlerden sonra şimdi de sıra, DriveClub ile Killzone yapımcılarında.
 
    Daha önce God of War yapımcısı Santa Monica'da işten çıkarma haberlerinin haricinde inFamous: Second Son'ın baş yapımcısının, Uncharted serisinin yaratıcılarından Amy Hennig'in ve God of War 3 yönetmeninin ayrılışını okumuştuk. Gün içerisinde gelen yeni haberlere göre Sony'nin birinci parti stüdyolarındaki ayrılık ve işten çıkarma haberleri, üç farklı stüdyo üzerinden devam ediyor.
 
    Gelen haberlere göre DriveClub'ın yapımcısı Evolution Studios, daha önce Move ve el konsolu projelerinde gördüğümüz, PS4 için de hazırlık yapan SCE London stüdyoları ve Guerrilla Games'in Cambridge stüdyolarında işten çıkarmalar yaşandı. Bu haberler Sony tarafından onaylandı.
 
    Guerrilla Cambridge'i daha önce SCE Cambridge adıyla tanıyorduk. Yeni ismiyle birlikte stüdyo, Killzone serisinin PS Vita oyunu Mercenary'i geliştirmişti. Guerrilla Cambridge, Shadow Fall'ın yapımına da katkıda bulunmuştu.