Creative Assembly: "Minecraft bu nesilin en başarılı hayatta kalma korku oyunuydu."

Alper Çiftçi


     Geçtiğimiz nesilde Resident Evil, Silent Hill gibi klasik hayatta kalma/korku oyunları bekleneni verememişti. Bağımsız yapımcılar bu oyunların yerini yeni ve yaratıcı fikirlerle doldumuştu. Creative Assembly'nin yapımcılığını üstlendiği Alien: Isolation'ın yapımcılarından Alistair Hope hayatta kalma/korku oyunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hope şu açıklamaları yaptı.
 
     "Skyrim ve Fallout'da bazı sahnelerde ne olup ne biteceği hakkında düşünürken bir anda korku dolu ufak bir sahneye yakalanırsınız. Bence hayatta kalma korku oyunları sadece Silent Hill'le sınırlandırılmamalı. Thief: Deadly Shadows gibi oyunlar korku oyunlarının ilham kaynağı olmalı. Thief'i oynadığım zamanları hatırlıyorum, bir korumanın yürürken çıkarttığı seslerde kalbim deli gibi atıyordu çünkü oyunda bununla baş etmek için yeterli ekipmana sahip değildim."
 
     "Bir bakıma Minecraft bu nesilin en başarılı hayatta kalma korku oyunuydu. Örneğin Minecraft'ta geçirdiğiniz ilk gece çok korkutucu. Oyunda ilk gecenizi ufak bir sığınak yapıp dışarıdaki korkutucu yaratıklarının kapınızı yumruklamasıyla geçiriyorsunuz. Söylemeye çalıştığım şey benim ilk Minecraft tecrübemdi. Üstelik yaptığım sığınakta hiçbir meşalem yoktu. Yani bütün geceyi sığınağımın bir köşesinde yaratıkların kapımı yumruklamasını dinleyerek geçirdim."
 
      Yapımcılar durmadan hayatta kalma korku oyunlarının köklerine dönmek istediklerini söylese de, Creative Assembly'nin yapımcılığını üstlendiği Alien: Isolation'ın yapımcısı bu türün geçmiş nesildeki en başarılı yapımının Minecraft olduğunu düşünüyor.