Yatırımcılar Nintendo'nun Akıllı Telefonlar için Oyun Geliştirmesini İstiyorlar

Alkan Adakaner


    Asya'nın büyük yatırımcı gruplarıyla çalışan bir yönetici olan Seth Fischer, Nintendo'nun başkanı Satoru Iwata'ya mektup yazarak iş modelinin değişimi ve akıllı telefonlara oyun yapılması konusunda istekte bulundu. Fischer'ın mektubundan yer alan bazı bölümler şu şekilde:
 
    "99 cent ödeyerek Mario'yu biraz daha yukarı zıplatma fikri üzerinde düşünün. Biz Nintendo'nun doğru geliştirici ekiple oyun içi kazanç sağlayabileceğiniz bir sistem yaratarak büyük kâr sağlayabileceğini düşünüyoruz. Çocukken Super Mario, Donkey Kong ve The Legend of Zelda oynayan kesim şu an 100 milyar dolarlık pazar değeri olan akıllı telefon kullanıcıları arasında yer alıyorlar.
 
    Nintendo başkanı Satoru Iwata daha önceki açıklamalarında firma batsa da mobil platformlara oyun geliştirmeyeceklerini söylemişti. Ayrıca Nintendo Steel Diver: Sub Wars gibi free-to-play oyunlarla da iş modelinde küçük de olsa değişiklikler yapıyor.
 
    Bakalım Nintendo yatırımcılardan gelen istekleri ne zaman kadar göz ardı edebilecek? Ayrıca çok başarılı olduğu taşınabilir oyun konsolu pazarı yerine akıllı telefonlara yönelecek mi? Hiç kuşkusuz bu kolay olmayacaktır.