PS4 için PSOne ve PS2 Emülatörü Geliyor

Alkan Adakaner


     Oyun dünyasının ciddi otoritelerinden Eurogamer'ın kaynaklarına göre Sony, Playstation 4'ün PsOne ve PS2 oyunlarını çalıştırması için bir emülatör geliştiriyor. PSOne oyunları disk ve PSN'den doğrudan indirilerek (uyarlanmalarına gerek kalmayacak) oynanabilecek.
 
    Playstation 2 oyunları ise sadece PSN'den indirilerek oynanabilecekmiş. Yani PS3 bölümündeki PS2 klasiklerini doğrudan Playstation 4'te oynama şansınız olacak. Bu klasik oyunlara ilgi duyanlar için muhteşem bir gelişme. Bu arada PSP minis oyunları da aynı yolla PS4'te oynanabilecekmiş.
 
    Bildiğiniz gibi Playstation Vita da PSN'deki PSOne ve PSP oyunları emülasyon yoluyla oynatabiliyor. O nedenle benzer durumun Playstation 4 için de geçerli olması şaşırtıcı değil.
 
    Aynı kaynak Sony'nin bulut tabanlı sistemi olan Playstation Now'da sadece PS3 oyunlarının çalıştığını söylüyor. Muhtemelen Sony diğer konsollarını henüz bu sisteme uyumlu hale getirmedi.
 
    Tabi en önemli konulardan biri de örneğin Gran Turismo 4 gibi PS2 oyunlarını PS4'te 1080p oynayabilecek olmamız. Aşağıda oyunun 1080p olduktan sonra görsel olarak ne kadar büyük netliğe kavuştuğunu görebilirsiniz. (Görselleri büyüterek bakınız)