Gone Home ve İki Yeni Oyuna Türkçe Dil Desteği

Samet Konuksal


    Son dönemde birçok Türkçe dil desteği sunan oyunları görme fırsatını yakaladık. Bunların kimisi resmi kaynaklar tarafından çevirildi, kimisi ise gönüllü oyuncular tarafından. Türkçe - Çeviri Yerelleştirme Grubu ise, önemli oyunlara resmi dil desteği sunan ekiplerden. 
 
    Aldığımız haberlere göre ekibin şimdilik üç farklı projesi bulunuyor. Bunlar Teslagrad, The Testament of Sherlock Holmes ve 2013'ün en iyi bağımsız oyunnlarından Gone Home. Ekip, ilk iki oyunun çevirisini resmi olarak yapıyor. Gone Home'un Türkçe çevirisi ise yapımcının desteği altında geliştiriliyor.
 
    Belirtilenlere göre oyunlardan Teslagrad'ın çeviri çalışması tamamlandı ve bu sene gelecek ilk güncellemeyle birlikte oyunculara sunulacak. Testament of Sherlock Holmes'un çevirisi ise Kasım 2013'ten beri devam etmekte ve çevirinin büyük kısmı tamamlanmış durumda. Aralık ayından beri süren Gone Home çevirisinin ise test aşamasına geçilmiş durumda. 
 
    Bu üç çeviri projesinin de yayınlanacağı tam tarih olarak bilinmemekte. 29 kişilik bir ekipten oluşan Türkçe - Çeviri Yerelleştirme Grubu'ndan gelecek yeni haberleri sizlere ulaştırmaya çalışacağız.